Testimonials

Over José

“Ik zie José of Josie of Joos als een verbinder, een facilitator van transformatie zoals ze zelf zegt. Ze is heel aards en nuchter en tegelijkertijd is ze volledig in verbinding met Spirit. Ze praat de taal van de business wereld, de creatieve wereld, de huis-tuin-keukenwereld en de spirituele wereld. Ze komt in contact met allerlei soorten mensen en iedereen wordt vanuit liefde en respect begeleid, soms subtiel, soms mega-confronterend. Als je je lesje maar leert!”

Over José

“José deelt wat ze zelf meester is. Ze vindt zichzelf geen leraar en wil dat ook niet zijn, want leraren creëren vaak volgers. Terwijl het José erom gaat mij te tonen hoe ik zelf de weg naar mijn ware zelf kan vinden. Zodat ik onafhankelijk, zelfstandig, stevig en tegelijkertijd liefdevol in het leven kan staan. Ze is, zoals ze zelf letterlijk zegt, wars van hiërarchie, maar ik moest door haar eigen stevigheid zelf ook stevig gaan staan om met haar mee te bewegen. En daarin zat juist mijn groei! José deelt, op een mooie, liefdevolle, aardse manier.”

Over José

“Ik zie haar allerlei mensen begeleiden: mannen en vrouwen, van baby’s tot 80-jarigen, mensen die nieuwsgierig zijn naar de heelkunst of er juist heel sceptisch tegenover staan, mensen die openstaan voor hun zelfhelend vermogen en mensen die mentaal, emotioneel, fysiek of spiritueel als ‘ziek’ zijn gelabeld. Van stropdassen tot huisvrouwen, van mensen met Downsyndroom tot hoogbegaafden. En wat ze aanbiedt? Voor ieder wat wils: gewoon praten en lachen kan ook! Ik kom altijd opgeladen bij haar vandaan.”

Over José

“José heeft een behoorlijke staat van dienst. En dan nog steeds, of juist daardoor, is ze zo drempelloos. Ze loopt niet naast haar schoenen en blijft met beide benen op de grond en ‘tussen’ haar cliënten.”

About Josie

“I can definitely recommend Josie in all of her undertakings. She has guided me and provided many powerful tools and gifts for healing my mind, body and soul over the past years and I am thankful for her loving work and roaring laughter…”

About Josie

Judith Kravitz, founder of the Transformational Breath Foundation and co-creator of Transformational Breath®: “Josie, you TOTALLY get Transformational Breath! Yes, she is the one who will take me to Oprah!”

Retreat Verwondering

Februari 2017 “Dan zit ik in een psychotherapietraject waar we inmiddels de onderste steen wel boven hebben, maar waar ik in een soort ‘loop’ met angst, controle en stress het vertrouwen in liefde een beetje was kwijt geraakt. Maar na dit weekend heb ik mijn vertrouwen in liefde, leven en verwonderen weer terug en ben jullie daar heel dankbaar voor!!”

Retreat Verwondering

Februari 2017 “Het voelde als een warm bad vol vertrouwen. Het heeft van alles in me losgeschud, wat nu rustig weer aan het dalen is. Ik had 2 dagen rust nodig en volgens mij is er nog van alles bezig. Ik voel me stabieler, meer bij mezelf en liefdevoller. Ik kan dingen meer van een afstandje bekijken zonder mezelf erin te verliezen. Allerlei inzichten gekregen die ik van tevoren niet had kunnen voorspellen. Wat zat het goed in elkaar, iedere oefening hielp me een stapje verder.”

Zijnscoaching

December 2016 “Vandaag is mijn zoon geboren. Ook mede dank aan alle sessies met jou hoe ik hier zo van kan genieten.”

Transformational Breath®

Oktober 2016 “Ik wil je nog altijd mijn dankbaarheid tonen voor wat je voor mij hebt betekend de afgelopen jaren. Het gaat nu erg goed met mij. Het begint allemaal z'n vruchten af te werpen... alles is aan het veranderen in mijn leven (ten positieve) en transformatie begint nu echt in te slaan! Aan het landen in m'n zelf...”

Transformational Breath®

Oktober 2016 “Ik moet heel vaak aan je denken vanwege die prachtige sessie de laatste keer. Er is toen echt iets heel moois gebeurd. En dat gebeurt nog steeds, in zoverre dat mijn hart zich nog steeds aan het openen is en mijn hele lichaam daardoor langzaam verandert en krachtiger wordt. En alle andere sessies met jou in het verleden waren ook heel mooi, maar dit was wel een dikke vette chocoladekers op de slagroomtaart!En daar ben ik heel erg dankbaar voor en jou in het bijzonder dat ik me zo veilig bij je kan voelen dat ik zo ver kan gaan. Want het ademen is heel mooi, maar jij maakt het echt bijzonder!”

Transformational Breath®

Juli 2016 “Tjeetje, wat zal ik zeggen… kan het niet eens beschrijven. Die dag zelf was ik moe blij, overdonderd, heel veel emoties. Normaal wil ik dat delen, maar ik hield het nu lekker voor mezelf. Verder adem ik spontaan, bewust uit mezelf. En waar ik heel blij mee ben: ik merk verandering in de dingen die ik doe. Ben bewuster en ik merk dat ik sterker word. Naar de mensen waar ik me altijd klein en niets bij voel. Ik vind dit zo raar, maar ik zei net in de spiegel (kan wel weer huilen): Hi nieuwe Wendy. Ik zou mezelf bijna een nieuwe naam geven. Sorry... wtf happened? Ik moet lachen, huilen, ben bang dat het weg gaat, maar ook blij dat het er is. Ik heb een kind gekregen en ze heet Wendy.”

Zijnscoaching

Juni 2016 “Werkelijk zo mooi om te ervaren dat de meditatie die jij binnenkrijgt, zo aansluit op waar ik dan sta. Ik moet de laatste tijd veel denken aan die periode dat ik zo in paniek was en jij me toen een tijdje ‘droeg’. Dat geef ik nu door, want ik draag nu een tijdje een klant en het is zo mooi om te ervaren hoe weinig ik ‘doe’, maar met begrip en ‘zijn’ zo ontzettend bijdraag aan haar helingsproces, een wedergeboorte. Alsof alles bij elkaar komt en rond is.”

Retreat Energy Boost

Juni 2016 “Mijn collega keek naar me en merkte op dat ik er zo ontzettend ontspannen uitzag… Dat moet een goeie vakantie zijn geweest, zei ze. En ze heeft absoluut gelijk! Ik ben zo blij dat ik besloot mee te gaan met de Energy Boost. Het waren slechts 3 dagen die heel snel voorbij gingen, maar er is zoveel gebeurd dat het voelt alsof ik veel langer ben weggeweest.”

Retreat Energy Boost

Juni 2016 “Wat was het fijn! En wat was het ook veel en intensief op meerdere lagen. Ik kan nu pas merken dat ik wel degelijk meer energie heb dan de week ervoor. Dat er een soort remmetje af is op bepaalde punten. Ik heb genoten van de dagelijkse workouts en yoga. Ben na terugkomst alweer een paar keer wezen sporten en heb een fijn setje buikspieroefeningen gedaan; steeds met in mijn hoofd zowel 'schouders ontspannen' als 'kom op, je kan het'. Ik heb genoten van het heerlijke eten (vanochtend ontbeten met worteltjes en avocado en de cola light hebben we de deur uitgedaan), van de massages, de maskers en de baden. Oh en van die heerlijke scrub van Botanical Beauty die ik ga bestellen. Ik vond de ademsessies heel heftig, maar het heeft me ook veel gegeven. Mijn hoofd leek er wel van te tollen en doet dat 's ochtends bij het wakker worden nog steeds. Ik ga me wat meer verdiepen in mijn enneagramtype en neem mijn 'bange ik' mee.”

Creating Space - Basis

Mei 2016 “Wat was het een fijne dag. En wat een groot kado kreeg ik en ja, het heeft nog doorgewerkt en is nog aan het doorwerken. Het inzicht over blijven (ik blijf, maar jij blijft ook), maar vooral ook 'als ik niets doe/regel/verwacht, dan komt het' reizen met me mee. Ik krijg er energie van en ik heb al aan den lijve mogen ervaren wat er gebeurt als ik deze stand kies in plaats van mijn 'regelstand'. Voor mijn opleiding maak ik deze week mijn werkstuk over verlangen en wat fijn dat de Creating Space-sessies onderdeel uitmaken van wat ik aan het doen ben. Want deze voegen zoveel toe voor mij, hebben ook zoveel te maken met mijn verlangen en wat ik wel en niet wil.”

Coaching op Drijfveren

2016 “Na Creating Space voelde ik verbazing over het feit dat de ademsessie zoveel bij me losmaakte. Tranen stroomden zomaar. En elke keer als er sprake was van goedkeuring krijgen van anderen werd ik verdrietig. Dat dat zoveel voor mij betekent en me ook zo bepaalt bij wat ik doe. Zelfs bij de ademsessies. Ik heb in ieder geval veel van je geleerd. Dat ik kan vertrouwen dat dingen goed komen, dat ik bij emoties de snelle weg kies en er niet doorheen ga. Dat ik steeds nieuwe doelen stel, maar dat ik ook gewoon er mag zijn. En dat het goed is wat ik doe. Dat ik daar niet de goedkeuring van anderen voor nodig heb. Zacht zijn voor mezelf. Dat ik mijzelf dus ook mijn humeurigheid mag gunnen. Dat ik altijd een keuze heb. Dat vooral uitademen mij moeite kost. Dat ik falen vermijd en goedpraat. Dat goed eten effect heeft. Dat ieder zijn eigen pijn heeft en ik me niet moet identificeren met de ander en zo zijn pijn overneem. Dat 'vertragen' werkt voor mij. Dat een reflex geen keuze is, maar dat ik die keuze wel heb. Dat ik een echte 3 'ben' en dat dat goed is. De kwaliteiten van de 3 gaan pas last veroorzaken in de overdrijving. En dat alles door het ademen in mijn lijf integreert, zodat het minder in mijn hoofd gaat zitten. De laatste 2 weken heb ik dingen gedaan die ik eigenlijk diep van binnen niet wilde. Die tegenstrijdige gevoelens van wel willen en niet willen, moeten en compassie, hebben me best uitgeput. Maar een doener gaat door! Bedankt voor alles wat je voor me betekent en betekend hebt. Ik hoop je snel weer te zien.”

Transformational Breath®

Februari 2016 “Ik ben nog steeds overweldigd door onze sessie! Het was zo’n geweldige ervaring! Ik probeer het zelf, maar ik merk dat het niet zo makkelijk is als met jouw hulp! Dus ik hoop (en ik ben er zeker van) dat er snel weer een mogelijkheid komt om het samen te doen. Maar jouw hele lachende wezen is in mijn gedachten en dat geeft me veel!”

Transformational Breath®

Februari 2016 “Ik nam deel aan een groepssessie en het was heel bijzonder! Los van het duidelijke voordeel van het leren van een goede ademtechniek, vond ik dat Josie ons echt wist te helpen bij het vinden van een echte, nuttige en voldoening gevende intentie en dat ze heel erg begaafd is in het weten wat ze moet doen/zeggen om ons dit transformatiewerk te laten doen. Ik vond de privacy fijn die ontstond door de prachtige muziek die ze speelde gedurende de hele sessie en tijdens de ontspanningsfase. Ik vond de informatie en de ideeën die ze uitte in de introductie heel inspirerend. Het werkt absoluut op vele niveaus en naderhand ‘straalden’ we allemaal.”

Retreat Circles

Februari 2016 “Lieve kanjers, DANK JULLIE WEL VOOR HET FANTASTISCHE WEEKEND. Wat zat het goed in elkaar! Zo’n gevarieerd programma! Een vette 10+++++++, als ik het een cijfer zou moeten geven. Al die leuke verrassingen, het thema zo goed doorgevoerd tot in de puntjes, jullie liefde, chemie, lol, kennis/deskundigheid, time management, ruimte, luchtigheid, diepte, verbinding, liefdevolle aanraking, de liefde van Sjana en Ilona, het eten, de plek, de mensen daar, de groep, de zweethut vibes. Dé perfectie van samen zijn, samen vieren, samen delen. Ik heb genoten, het heeft me goed gedaan. Dikke zoen en tot de volgende mooie reis.”

Zijnscoaching

Mei 2015 “Ben zo dankbaar voor het zelfinzicht dat ik heb gekregen via onze sessies. De Drijfverencoaching maakte me bekend met het fenomeen dat iedereen anders naar de wereld kijkt. En dat ik dat niet kan veranderen, ook niet de realiteit. Dus ik check nu eerst met mezelf waar ik mijn enneagramcirkel loop en of ik dat wel wil. En de adem… wat een supermooie manier om inzichten te doen landen in mijn lichaam! En ook nog eens meer inzichten te verkrijgen. Op een heel ander vlak, zoveel dieper. Eigenlijk heb ik er geen woorden voor, behalve: DANK JE WEL!”

Retreat Breath of Fire

Januari 2015 “Ik heb de laatste weken de 4 zinnetjes van Ho'oponopono regelmatig toegepast. Heb veel gehad aan deze les en inzichten van het weekend en het helpt mij enorm als ik tegen dingen van mijzelf en van anderen aanloop. Ook gisteren, na een aanvaring met een klootviool van een buschauffeur, mijn busreis begonnen met een tijdlang I am sorry, Please forgive me, Thank you, I love you te herhalen… En ja, het voelt goed om ondanks de onbegrijpelijke daad van de ander, toch liefdevol te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en te vergeven.”

The Reconnection®

Augustus 2014 “Alles stroomt en ik ben schoon schip aan het maken met veel zaken, geweldig!”

Transformational Breath®

Juni 2014 “Je moet Transformational Breath inzetten met politici. Het zal oorlogsvoering onmiddellijk stoppen!”

Workshop Creating Space

Juni 2014 “Met mij gaat het redelijk. In zoverre dat het weekend me veel duidelijk heeft gemaakt. En ik merk dat ik, zolang ik weg blijf van mijn eigen gevoelens, ik niet weer blij zal worden. Ik vond het een fijn weekend.”

Transformational Breath®

Februari 2014 “Wat een wonderlijk en helend gebeuren is de sessie geweest. Er is zoveel meer ruimte gekomen in mijn buik, ongelooflijk. Met de seks kan ik ook weer vanuit een ander stuk connecten, veel meer vanuit mijn basis.”

Retreat Elixir of Life

Januari 2014 “Vanaf moment 1 staat de groep er, als geheel, zo knap! José's Hawaiiaanse invalshoek: We are all in the same canoo, die volgt ze ook echt!”

Transformational Breath®

Januari 2014 “Ik wil je graag bedanken voor je hulp het afgelopen jaar. Het was 1 van mijn moeilijkste jaren, maar ik ben gelukkig een heel stuk vooruit gekomen. En ik denk dat ik wel kan zeggen dat mijn spirituele openbaring voor een groot deel bij jou gestart is. En daar heb ik nog steeds heel veel aan.”

Zijnscoaching

December 2013 “Dankbaar en trots ben ik met wat ik afgelopen jaar heb bereikt met en in mijzelf. Dit had ik niet gehaald als José niet op mijn weg was gekomen.”

Workshop Kleur & Adem

Maart 2013 “Zoals altijd, verkeer ik na een sessie nog in een bepaalde sfeer waar ik nog even in wil blijven. Ik heb heerlijk geslapen, heb de olie voor de hartverbinding vanochtend opgedaan en ervaar heel veel ‘toevalligheden’. Ik vind het heel bijzonder hoe treffend José altijd de juiste vragen aan iemand terug stelt, om naar boven te halen waar het bij die persoon om gaat.”

Transformational Breath® / Somatic Release

Maart 2013 “Heel veel dank voor je liefdevolle, vakbekwame begeleiding van mijn dochter! Ze heeft me alles verteld, ook waarom ze er (met mij) nooit over wilde praten. Ik ben zo blij dat het er nu mag zijn. Ik ben heel trots op haar dat ze dit aangaat. Ben heel dankbaar voor de adem in ons leven. Ben heel dankbaar voor jou, als coach in ons leven.”

Transformational Breath®

Februari 2013 “Ik weet dat er een heleboel echtheid en gevoel loskomt in een omgeving waar er wordt geademd en dat vanuit die invalshoek groepsverbinding gecreëerd wordt. Maar toch kom ik er ook steeds meer achter dat het met Josie's persoonlijke energie te maken heeft. Haar kracht in combinatie met haar aardse humor en grote, warme hart vol compassie maakt ook dat de ruimte die ze aan ons biedt zo liefdevol, heilig, veilig en richtinggevend voelt.”

Retreat Soul Celebration

Januari 2013 “Wat ik geleerd/ervaren heb in het weekend was een enorm gevoel van dankbaarheid voor alles. Heling van mijn innerlijke kind. Ontvangen. En heel erg stil staan bij mijn lijf. Echt luisteren naar mijn lijf en spirit. Erg dicht bij mezelf geweest en nu nog. Dit heb ik José heel goed zien doen tijdens het weekend. Ze had een zekere afstand en nabijheid tegelijk. Als het nodig was, was ze er op het juiste moment. Maar ze kon ook zaken laten en daarmee ook voor zichzelf zorgen. Kan ik van leren. Haar ziel en lijf zijn zo duidelijk in verbinding met elkaar en al wat is. Daarmee geeft ze prachtige kado’s aan ons allen. Lieve Josie, heel erg bedankt voor de mogelijkheid die jij geboden hebt voor inzicht en transformatie!”

Retreat Soul Celebration

Januari 2013 “Ik geniet nog steeds van mijn en onze prachtige zielen. Door het mooie programma, zo in balans, kon iedereen zijn met wat op dat moment was.”

Zijnscoaching

September 2012 “Wil gewoon even met je delen dat het heel goed met mij gaat. Zelfs waar ik soms helemaal vastloop enkele dagen, kom ik er doorheen. Zo'n zielig vogeltje met hangende vleugeltjes maar o-zo-mooi-geschikte veertjes; dat was ik toen ik bij jou de eerste keer binnen kwam. Wat voel ik mij nu anders en wat heb ik veel bereikt. Wat ben ik gelukkig en blij met mijzelf, hoe weinig belangrijk is uiterlijk, anders dan dat het een uiting is van hoe ik mij voel. Hoe weinig belangrijk is bezit nog en hoe weinig invloed hebben andere mensen nog op mij. Wat ben ik trots op mijzelf! De herkenning dat ik wel zo ben geweest, doet geen pijn meer. Het is goed, anders had ik mijzelf niet gevonden. Het zijn zulke geweldige ervaringen als ik terug denk aan onze sessies, dat ik er zo weer een zou willen ondergaan. Maar wil het bewaren voor als ik het echt nodig heb of als ik het mijzelf cadeau wil geven. De ervaring dat ik mag blokkeren, deze blokkade voel en het gevoel kan plaatsen bij ervaringen van eerder, er mee afreken en letterlijk dooradem; het is iedere keer weer waar ik enorm trots op ben.”

Transformational Breath®

Juli 2012 “Ik hoor dat X ook bij je is geweest en na jaren struggle, nu na 1 sessie een nieuw mens is... Zo opvallend blijkbaar, dat ik het al via verschillende mensen heb gehoord. Hiep Hoi! Iedereen aan het ademen!”

Zijnscoaching

Juli 2012 “Het gaat super goed op het moment. Ik zat zo blij en gelukkig om me heen te kijken vanmorgen, er zijn al heel wat grote wensen uitgekomen. Best een moment om even bewust stil bij te staan. Dank voor alles van de afgelopen jaren. En ja, ik weet het wel, ik heb het zelf gedaan enzo. Maar zonder jouw begeleiding en feilloze intuïtie was ik nooit zo ver geraakt.”

Transformational Breath®

Juli 2012 “Bedankt voor alle informatie en de bekrachtende zinnen! Het heeft mij echt geholpen, eindelijk zie ik wat anders voor het zinnetje 'ik moet hard werken' dat ik altijd in mij hoofd heb.”

Transformational Breath®

April 2012 “De eerste sessie bij José, ik had eigenlijk geen idee wat er precies zou gaan gebeuren. In een fijn gesprek, waarin ik me direct op mijn gemak voelde, spraken we een zin af waar we de sessie op gingen richten. Het werd een zeer intense ervaring. Ik vond het opvallend hoe veilig ik mij bij haar voelde en hoe ik daardoor durfde te besluiten mij compleet aan haar subtiele sturing door dit overweldigende adem-avontuur, over te geven. Tijdens de ervaringen van diep verdriet, waardoor ik ook erg moest huilen, ervaarde ik ook gevoelens van vreugde die mij deden glimlachen. Ook weet ik nog dat ik de tweede sessie met 2 thema's kwam die mijn gedachten voorafgaande aan de sessie niet loslieten en in mijn dagelijkse dingen een belemmering vormden. Na die sessie heb ik mij een paar dagen wat emotioneler gevoeld dan normaal en vervolgens waren de 2 thema’s, die voor de sessie dwangmatig in mijn gedachten waren geweest, opgelost. Ze zijn niet meer teruggekomen. Thema’s lossen zo snel op, dat ik mij bijna niet voor kan stellen dat het zo’n groot ‘ding’ voor mij is geweest. Ook de derde sessie was weer een hele mooie ervaring. Ondanks dat ik deze keer geen voorbedachte thema's had aangedragen, kwamen, voordat we met het daadwerkelijke ademen begonnen, precies de onderwerpen naar voren waar ik de laatste weken, bewust en onbewust mee bezig was geweest. In ons gesprek werden dingen heel helder voor mijzelf. Ik weet het blijkbaar zelf al heel goed... Het is de manier hoe José, praktisch zonder iets te zeggen, op de juiste ‘knoppen’ weet te drukken tijdens het voorgesprek om het proces wat gaande is in mij, zelf zo helder te kunnen zien. José is een subtiele, zachte en tegelijkertijd een hele directe spiegel. De sessie was bijzonder. Er gebeurde veel, gevoelens, inzichten, een reis door mijzelf... En toen ik na de sessie wat dingen navroeg bij José (wat een bepaalde plek was waar zij mij had aangeraakt met een affirmatie) vielen dingen ongelooflijk op zijn plek. Nu ook, de dagen na deze sessie ben ik weer wat emotioneler geweest dan normaal, met tegelijkertijd een enorm gevoel van vertrouwen en acceptatie. Ik voel dat er verwerking en heling plaatsvindt in mijn hele wezen en dat ik erop mag vertrouwen dat als ik het laat zijn, het allemaal vanzelf (over) gaat. Ik ervaar dat ik verdriet kan voelen en gelukkig kan zijn tot op het bot, op precies hetzelfde moment... Ik ervaar bliss. Het ademen is voor mij de meest pure en efficiënte therapievorm die ik in mijn leven heb ervaren. En José de beste reisgids tijdens deze bijzondere reis door mijzelf.”

Zijnscoaching

Februari 2012 “Wat een inzicht: realiteit versus werkelijkheid, tijd, verslaafd aan drama… en dat in 1 telefoongesprek.”

Zijnscoaching

Februari 2012 “José heeft een Paard van Troje. Ze gaat door de barriere heen. Eenmaal binnen sijpelt uit de buik van het paard wat de ander gaat leren. Dan gaat hij of zij er zelf mee aan de slag. Waarna de poort weer open gaat en José naar binnen kan. En dan zegt die ander: Fijn dat je er nog bent, want ik wil wel verder met dat leuke paard.”

Zijnscoaching

Februari 2012 “Dank je wel dat je me op mijn eigen benen hebt teruggezet.”

Retreat Inner Heat

Januari 2012 “Wat een prachtige mail als afsluiting van een prachtig weekend. Ik ben nog steeds euforisch. Wat was het een heerlijke groep, een heerlijke flow, fijne activiteiten en een goed gevoel. Alles klopte, alles was mooi, alles paste! Voor mij was het ook heerlijk omdat ik merk dat de scherpe randjes er af zijn. De ademsessies waren zacht en mild, met zachte emoties (behalve de eerste dan... maar zelfs die...) waardoor er ruimte ontstaat voor meer. Ook dat vond ik een heerlijke ervaring. Ik wilde je nog heel erg bedanken, natuurlijk in de eerste plaats voor het feit dat je steeds weer de moeite neemt om dit te organiseren. Maar vooral ook voor de laatste ademsessie. Hoe je het ook wendt of keert, je hebt echt een gave om op het juiste moment de juiste plek aan te raken... Ik was onder de indruk van wat er gebeurde. Het was bevrijdend en helend.”

Retreat Inner Heat

Januari 2012 “Het weekend werkt inderdaad heel lang door. Ik voel het nog steeds. Mijn hart is vol liefde, ook voor mensen die ik minder aardig vind. Ik voel me krachtiger tijdens het lesgeven. Ineens geef ik mijn cursussen met meer inlevingsvermogen en liefde. Ik proef, hoor en zie helderder. Heb meer behoefte aan pure dingen qua eten, mooie muziek, in bad liggen... Eigenlijk dichtbij mezelf blijven. Heb minder slaap nodig en toch voel ik me vol energie. Dingen die niet goed voelen, ga ik niet meer op in. Probeer thuis ook elke dag de ademhalingen te doen en het is geweldig! Ben heel blij en dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.”

Retreat Inner Heat

Januari 2012 “Sinds het weekend in Drenthe gaan dingen heel vanzelf voor me. Ik voel me er heel positief onder, maar ik heb geen idee waar het naartoe gaat. Ik ben blij met de stroom mee te gaan, maar het heeft aardig wat dingen omhoog gebracht. Maar ik lijkt er doorheen te zeilen en mijn resonantie hoog te houden.”

Retreat Inner Heat

Januari 2012 “Er is me heel veel duidelijk geworden in dat weekend. Want ALLES kreeg ruimte, ALLES mocht er zijn. Het is ook allemaal deel van ons, maar José liet zien dat dat ook allemaal oké is. Zoals de mind: die hoeven we uiteraard niet te laten gaan, onzin! Ze heeft me laten zien dat alles in balans met elkaar mag bestaan. En met zoveel liefde houdt ze alles bij elkaar, dat dat kan…”

Retreat Inner Heat

Januari 2012 “Ik heb een pagina omgedraaid. Een nieuw hoofdstuk in mijn levensverhaal: Op naar de Top!”

Zijnscoaching

Oktober 2011 “Ik wil je bedanken voor je begeleiding tijdens mijn heftige reis. Dat je er zo voor me was, op elk moment, betekent heel veel voor me. Maar ook de confrontaties of het feit dat je het ook niet meer wist, hebben heel helend gewerkt. Ik heb nu weer leerruimte en voel weer mijn eigen glinstering. Dank dat ik je ken.”

Retreat Roots & Wings

Mei 2011 “Lieve Prachtige Krachtige Gekke Mooie Josie! Wat heb ik intens genoten, wat was het perfect verzorgd van begin tot eind. Wat creëer je een veiligheid voor groei en overgave. En ik was geraakt en verrast door de lichtheid en humor waarmee je dat doet. Verbazingwekkend hoe je ons allemaal laat stralen! Fijn ook, deze mail met ‘nazorg’, het helpt me om zacht en zorgzaam met mezelf te zijn! Ik vier het leven en ik hoor jouw stem: Leven is makkelijk... Ademen is makkelijk.”

Retreat Roots & Wings

Mei 2011 “Wat was het een geweldig weekend! Kan je adem voelen, je lach horen, recht vanuit je ziel. Ik zweef nog heerlijk rond. Wat zit ik lekker in mijn vel en ontzettend goed op mijn pad. Joepie!”

Retreat Roots & Wings

Mei 2011 “Het was geweldig. Het heeft heel veel met me gedaan. Ik wist niet dat er zoveel liefde in een mens zat (en dus ook in mij). Dankjewel dat je dit mogelijk hebt gemaakt en ik vond het fijn dat je me de gelegenheid hebt gegeven om mee te doen! De ademsessies hebben me duidelijk gemaakt dat ik door te roken geen leven inadem, maar de dood. Sindsdien is de lust om te roken bijna weg (na 20 jaar). Thanks again!!”

Retreat Roots & Wings

Mei 2011 “Ik vond het bijzonder. Het programma, de mensen en jou. Hoe je in staat was om er voor iedereen op het juiste moment even te zijn, en bij jezelf te blijven... Zoals gezegd, I came for my wings, I got my roots. Dat was een teleurstelling, maar uiteindelijk een geschenk. Het inzicht daalt in dat als ik niet ga voelen en ga geloven en ga vertrouwen op dat ik hier mag zijn, dat de wereld blij is dat ik er ben, dat dan alles wat ik doe vervliegt omdat het te veel moeite kost en geen houvast heeft... En ook al had ik dit thema al een keer doorgewerkt, toch voelt het nu anders, steviger.”

Transformational Breath®

Mei 2011 “Ik vertel je graag wat mijn eenmalige bezoek aan jou me gebracht heeft. Het was sowieso 'n héél bijzondere en oprechte ervaring. Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik eigenlijk nooit authentiek ademhaal; ik zet het vast, ik begrens, bewaak, alsof ik nog steeds op mijn hoede moet zijn. Nu, tussen en tijdens alle dagelijkse momenten door, zet ik mezelf soms aan om adem te halen. Het idee van de branding; de komende en gaande golven. De pijn in mijn schouder is na onze sessie afgezwakt tot 'n 'gevoeligheid', waar ik voorzichtig mee om moet gaan, maar die me nu niet meer als pijn lastig valt en belemmert. Tijdens het ademen heb jij op een punt gedrukt waardoor ik blijkbaar door een blokkade heen heb geademd. Door de beelden die ik kreeg van mijn vader en mijn moeder die aan beide zijden naast me stonden, heb ik veel inzichten gekregen. Daarnaast vermoed ik al jaren dat ik leef met een karmische schuld, die zich in dit leven vertaalt in vergaand verantwoordelijkheidsgevoel en voortdurend zoeken naar verantwoording en gerechtigheid. Heel af en toe zie ik mezelf weer 'n fractie van 'n minuut ‘spelen’, wat aanvoelt als mijn oorspronkelijke natuur. Hier ligt nog 'werk'. Maar wat jij in gang gezet heb, en wat je me gegeven hebt, is heel veel en heel erg waardevol geweest, José. Dank je wel daarvoor.”

Lomi Lomi Massage

April 2011 “Tijdens de massage en het door Josie zingen van de chant E Homai, bleek het beeld van vergiftiging en het meedragen van een schuldcomplex zó juist dat ik volledig in nieuw vaarwater ben beland. Ik hoef niet meer op zoek naar de oorzaak, maar kan nu doorgaan met mijn leven.”

Zijnscoaching

Februari 2011 “September 2010 al 4 maanden lang was ik elke dag aan het huilen en wanhopig op zoek naar iets dat me uit deze crisis, angststoornis, depressie of hoe het dan ook mocht heten kon halen. De psycholoog mocht niet baten. In het verleden had ik wel vaker angst en depressie meegemaakt, maar zo erg als het nu was, kende ik het niet. Misschien was het zo heftig omdat ik 7 maanden geleden moeder was geworden? Uit pure wanhoop was ik weer begonnen aan de anti-depressiva en Oxazepam (angstremmers). Ik wist en voelde dat de medicijnen mijn weg niet waren, ze maakten het alleen maar erger, maar ik durfde niet te stoppen, want ik kende geen alternatief. Zo stapte ik eind september bij Josie binnen. Op aanraden van een vriendin. Want die had na haar eerste Transformational Breathing bij Josie gevraagd of het ook iets voor mensen was die in een hele diepe depressie zaten. “Juist, laat haar komen!” had Josie tegen haar gezegd. Een van de eerste dingen die Josie tegen mij zei was: “Ik weet niet of jij wel echt in een hele diepe depressie zit. Het lijkt veel meer alsof je een enorm verlangen hebt om contact te maken met je spirit, met je buik”. “Wat heb je op dit moment nodig?” vroeg ze. Ik wilde zo graag gewoon even kunnen ontspannen. Dus ging ik ademen met de intentie: “Ik mag ontspannen”. Die eerste sessie had direct zijn uitwerking. Ik voelde de dagen daarna veel meer vertrouwen en hoefde geen paniekremmers meer te slikken! Na 1 sessie! Dit was een enorme bevrijding voor me. Ik wilde hier meer van. Het was zo fijn om op mijn kracht te worden aangesproken in plaats van op een of ander ziektebeeld. Ik wist dat Josie die week daarop een Breathing into Silence-retreat organiseerde en het eerste wat ik aan haar vroeg toen ik uit mijn ademsessie kwam was: Is er nog plek? Dat is wat Josie zo bijzonder maakt. Door haar (bewust)zijn, oprechtheid en lichtheid creëerde ze direct een band van vertrouwen en veiligheid met me. Het 4-daagse retreat was pittig, maar heeft me zoveel gebracht. Naast ademhalingssessies maakte ik ook kennis met het enneagram, de zweethut, Soul Flow Dance en werd mijn hand gelezen. Josie begeleidde de groep en de facilitators heel mooi en zorgvuldig. Echt vanuit gelijkwaardigheid. Het gaat allemaal over bewustzijn en de ene is wat verder in zijn/haar proces dan de ander, herinner ik me dat ze tegen me zei. Na het retreat heb ik regelmatig deelgenomen aan groepssessies en onderga ik nu nog af en toe een individuele sessie. Wat ik zo prettig aan Josie vind, is dat ze zo tot de kern door kan dringen. Ze is scherp en confronterend als dat moet, maar ook zo liefdevol en warm tegelijk. 
Het is nu februari 2011 en ik kan er niet over uit hoeveel 4 maanden Transformational Breathing al voor mij heeft betekent. Ik ben zo snel uit een hele diepe crisis gekomen, ben alweer aan het werk en heb een vertrouwen in het leven, dat ik nooit eerder gekend heb. Ik blijf zeker ademen.”

Transformational Breath®

November 2010 “Terwijl we blijven ademen (José ademt hoorbaar mee om mijn adem in een bepaald ritme te krijgen), drukt ze voorzichtig op bepaalde punten in mijn lijf. Niet hard, maar als ze op een bepaald punt drukt, voel ik een scherpe pijn in mijn buik. En word ik direct overvallen door een groot, groot verdriet. Om die arme buik die zo vaak pijn heeft geleden en die altijd leeg is gebleven. Al die pijnlijk menstruaties, die ellendige endometrioseplekken, de operaties, de vele blaasontstekingen. Terwijl ik het verdriet door me heen laat gaan, voel ik een vriendelijke, warme mannenhand op mijn buik. Ik tast ernaar om te voelen of het José’s hand is, er blijkt geen hand te zijn. Ik haal mijn hand weg en voel opnieuw en heel duidelijk dezelfde hand. Ik tast ernaar en weer is de hand er niet ‘echt’. En dan gebeurt er iets heel wonderlijks. Het lijkt of twee handen ‘in mijn buik verdwijnen’ om daar een van de organen te omvatten. Om die vervolgens heel zachtjes heen en weer te wiegen en liefdevol te koesteren. Het is prachtig, wonderljk en heel ontroerend. Het voelt zo troostrijk, zo mooi. En dan voel ik ook nog een heerlijke warmte om mijn schouders, alsof er een heel lichte, verwarmde donzen deken omheen is gelegd.”

 

Het hele artikel staat op de pagina Inspiratie onder het kopje Artikelen: Libelle Balance - november 2010.

Retreat Blossom into your Potential

Mei 2010 “Nog steeds ben ik heerlijk ontspannen en slaap ik heel goed. Uitzonderlijk voor mij, want ik ben over het algemeen een slechte slaper. Wat mij betreft dus heel veel winst. Vond het ontzettend leuk en heb genoten.”

Retreat Blossom into your Potential

Mei 2010 “Hoe dankbaar ik ben, dat ik mag zijn wie ik ben en mag groeien en bloeien, op m'n eigen (trage-gezapige) tempo; dat Josie mij daarin begeleidt met zachtheid en liefde en me laat Zijn, me de ruimte geeft... I slowly blossom into my potential.”

Retreat Blossom into your Potential

Mei 2010 “Ik vond het geweldig... en de landing in de realiteit van alledag was meer een crash! 1 dag gewerkt en toen ziek naar huis gegaan. Zelf denk ik dat mijn lijf nog aan het loslaten is. Fysieke energie is nu eenmaal trager dan de lagen eromheen!! Dus voldoende tijd om nog te evalueren en te dromen over wat dit me allemaal gaat brengen en wat voor lijn ik uit zou willen zetten naar de toekomst. Dat laagje ZIJN is er vast en zeker... Nu nog even uitzoeken hoe dat door deze fysieke toestand heen komt 'ZCHIJNEN'. Ik heb nog nooit fysiek ergens op gereageerd eigenlijk, dus dit is wel verfrissend.”

Transformational Breath®

April 2010 “Je zult het vast al vaker gehoord hebben, maar ik ben verbaasd over de impact die mijn ademhalingssessie gisteren op mij heeft gehad. Bekaf, maar kilo’s lichter voelde ik me. Als een blok geslapen, maar... zo idioot... ik werd midden in de nacht woedend wakker... op mijn ex... Nou ja zeg, is me in geen jaren overkomen. Verbazingwekkend, maar eigenlijk heel goed (en terecht). Zou dat het begin van het grenzentrekken zijn? Ik hoop het maar. Vanmorgen goed geoefend, alles ging tintelen, maar het tellen tot honderd vind ik moeilijk, ik zet morgen de kookwekker op drie minuten heb ik bedacht, dan kan ik mijn aandacht bij mijn intentie houden ipv op het tellen.”

Transformational Breath® met Downsyndroom jongeren

2009 “Mijn dochter heeft door Transformational Breath geleerd te ontdekken wat ze wil en kan daar nu ook woorden aan geven. Ook is haar schildklier weer normaal gaan fuctioneren. Ze vindt ademen fijn en voelt dat het goed voor haar is. Ze is er veel steviger door geworden. Van een onzeker, emotioneel kwetsbaar meisje met Downsyndroom naar een zelfbewuste jong vrouw die weet wat ze wil.”

 

Het hele artikel staat op de de pagina Inspiratie onder het kopje Artikelen: Down & Up - november 2010.

Transformational Breath® met Downsyndroom jongeren

2009 “Ik voel allemaal vlindertjes in mijn buik en dat maakt me blij!”

Transformational Breath® met Downsyndroom jongeren

2009 “Ik zag mijn overleden opa en dat maakte me verdrietig, maar hij is beter daar.”

The Reconnection®

November 2008 “Heerlijk, fijn, geweldig, na The Reconnection ben ik weer op het healing pad gezet.”

The Reconnection®

November 2008 “Verwachting, verwarring, verwondering, verbinding. Wat gebeurt er allemaal? Geschud op mijn grondvesten. Het voelt alsof alles in mijn lichaam herschikt wordt. Ik voel de wijsheid van het Universum. De wijsheid van mijn lichaam. De samenwerking, de communicatie. Ik voel de verfijning van mijn energie, tintelfris op mijn huid. Er zijn bewustzijnsverschuivingen, van heel druk naar grote leegte. Dan weer voel ik het golven van de oceaan. Dan ben ik de drukte, de leegte en de oceaan. En toch ben ik me bewust van wat er gebeurt. Ik slinger van blij naar boos, van vrolijk naar verdrietig. Ik ontvang en accepteer. Mijn lijf voelt jong en nieuw en toch zo oud en vertrouwd. De vertrouwdheid en grootsheid van de verbinding ontroert me enorm. Alsof ik van een eeuwenlange reis weer thuis kom. Ik ben als een kind zo blij. Ik loop over van liefde, van vreugde, van zingen, van dansen. Alles is zo intens. Ik ben me bewust van een constante innerlijke glimlach, ook als het even niet zo fijn gaat. Ik ben oneindige nederigheid en dankbaarheid. In verbinding.”

Transformational Breath®

Oktober 2008 “Ik heb intuïtief voor jou gekozen zonder vooraf te weten wat er zou gebeuren. Je hebt me geraakt, daar waar nog niemand mij heeft kunnen raken, in mijn hart en ziel, maar dat komt niet alleen omdat jij dat technisch goed kan, maar vooral door wie jij bent. Daar ben ik blij mee en dat was nodig en het gaat wel verder binnen mij. Dat kan bij mij geloof ik alleen omdat jij datgene wat nog te afgesloten zat bij mij, mijn grootsheid, op de een of andere manier vertegenwoordigt, omdat het liefdevol en veilig genoeg was. Heel professioneel… Bedankt voor het huiswerk, ben er meteen mee begonnen. Hoop dat ik in mijn grootsheid kan blijven verblijven.”

Reconnective Healing®

Oktober 2008 “Het is ongelofelijk wat er allemaal gebeurt tijdens een sessie. Ik heb nergens meer regie over. Ik ben meteen in totale overgave. Er beweegt van alles en ik ben buiten tijd en ruimte. Ik krijg allerlei beelden over de geometrie van de schepping te zien. Het gaat zo snel alsof ik ze mag zien, maar niet hoef te onthouden. Er wordt gesleuteld aan mijn linkerarm. Ik hoor: “Je arm is anatomisch normaal”. “Je moet anders gaan horen”, is een zin die door mijn hoofd gaat. Soms lijkt het alsof ik opgetild word. Mijn armen lijken in een band van een bloeddrukmeter te zitten. Alles tintelt en mijn ogen draaien heel snel. Ik voel de tafel heel stevig onder me en toch voelt het alsof ik in een bootje lig te kabbelen. Het is heel stil en heel licht. Het gaat over balans en gemak. Mijn rechterbeen wordt heel groot als een boom met wortels. Ik word gegrond in de aarde. Ik voel me in verbinding met alles. Mijn energie is duidelijk veranderd.”

Transformational Breath®

2008 “Door littekenweefsel bij beide eileiders leefde ik heel lang in angst of ik wel of geen kinderen kon krijgen, voelde me daardoor niet compleet vrouw, voelde me beschadigd, etc. José raakte me tijdens het ademen aan in het midden van mijn kuiten en vroeg: “Is er iets halverwege je leven gebeurd, wat een diepe indruk op je gemaakt heeft?” En ja, dat was zo en dat heb ik toen kunnen schonen. José, op een bepaalde manier heb je door Transformational Breath bijgedragen aan dit nieuwe leven, mijn zoon.”

Transformational Breath® / Massage Therapie

2008 “Van een vrij sombere en soms depressieve man, die het leven bijna alleen maar van de negatieve kant kon zien, heeft Transformational Breath de vrolijkheid en positieve kant in mij geactiveerd. De combinatie van de adem met massage heeft veel oude pijn opgelost en diepere inzichten in mijzelf gegeven, waardoor ik tot een grotere mate van zelfacceptatie ben gekomen.”

Transformational Breath® / Massage Therapie

2008 “Voor mij is Transformational Breath GOUD gebleken en de adem plus Massage Therapie DIAMANT. Omdat: Transformational Breathing voor mij een middel was en is om blokkades (zeer vroeg in mijn leven ontstaan) op te heffen. Deze blokkades kon ik op geen enkele andere manier fundamenteel oplossen (terwijl ik zeer veel gedaan/geprobeerd had) en ondertussen leidden deze blokkades tot ernstige fysieke klachten. In dit proces zit ik nog, maar er is al heel veel gebeurd. Het ademen plus massagetherapie heeft voor mij een grote meerwaarde omdat lichamelijk fixeren volstrekt onbewust 1 van mijn beschermingsmanieren was. Deze fixatie kwam door de sessies weer in beweging op een heel diep niveau in mijzelf, waardoor er veel meer doorstroming kwam in mijn lichaam en fysieke klachten afnamen.”

Transformational Breath® / Massage Therapie

2007 “Ik ben vanaf de eerste ademsessie zeer onder de indruk door de diepe verbinding die ik krijg met wie ik werkelijk ben. Mijn hart maakt sprongetjes van geluk als ik die intense verbinding voel. En die voel ik nu meestal. Zelfs als de dingen niet zo lekker gaan. Ik heb geleerd te mogen in plaats van te moeten. Ik ga veel meer met de stroom van het leven. Ik hoef niet meer te controleren. Ik leer steeds meer te ontvangen en daardoor kan ik meer geven vanuit mijn hart. Ademen heeft me zo heel veel oneindige liefde gebracht. Door het ademen heb ik besloten alleen nog maar die dingen te doen waar ik blij van word. Ik durf nu mijn hart te volgen. De combinatie van het ademen met massage heeft me de mogelijkheid gegeven om oude familiepatronen op te ruimen. Deze manier gaat nog dieper; het doet mijn lichaam een wereld van goed en vervult mijn hart met vreugde. Ik krijg er letterlijk en figuurlijk veel meer ruimte door.”

Transformational Breath®

2007 “Transformational Breath was voor mij een openbaring. Dat je op zo’n eenvoudige wijze op een ander bewustzijnsniveau kunt komen. Ik kreeg inzichten in belangrijke gebieden in mijn leven. Het contact dat ik maakte met mijn overleden moeder maakte de ervaring heel bijzonder. Ook waren dit contact en de inzichten belangrijk voor mijn toekomst. Het heeft een blijvend effect op me. Ik kijk ernaar uit verder te gaan.”

Retreat Enter your Center

2007 “Josie, lief lief mens, heel veel dank voor jouw nabijheid in mijn reis. Je was er echt voor me in mijn dips. Ik heb jouw stem in mijn hoofd voor de moeilijke momenten en je lach in mijn hart. Dank dat je je kracht en liefde deelt, zonder je op te dringen.”